Chokladfudge
![](https://classic-assets.snowfirehub.com/accounts/13423/modules/pages2/images/component_image/1290.jpg?t=nysyaq.jpg)
Godis, godis, GODIS! På senaste tiden har jag fått dille på fudge, det känns roligt och gott och alldeles för sött egentligen. Den här fudgen är lite speciell eftersom den har mörk choklad i sig, bitterheten i chokladen drar ned det där supersockriga i fudgen, helt i min smak. Chokladen gör receptet lent och gott, men konsistensen något fastare än min mjuka vaniljkola så man kan skära snygga rutor eller romber. Här kommer receptet, enkelt och snabbt!
![](https://classic-assets.snowfirehub.com/main/image/resize?file=accounts%2F13423%2Ffiles%2F378.jpg&t=nysxze&method=crop&crop%5Bx%5D=0&crop%5By%5D=0&crop%5Bwidth%5D=2000&crop%5Bheight%5D=1333&max_width=572)
Ingredienser
- 50g smör
- 180g mörkt muscovadosocker (eller annat brunt socker)
- 100g strösocker
- 100g ljus sirap
- 175ml grädde
- 1tsk salt
- 100g mörk choklad
Metod
- Lägg smör, socker, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull, rör tills det smält.
- Låt smeten koka upp försiktigt på medelvärme, men rör bara någon gång.
- Klä under tiden en värmetålig form med bakplåtspapper (min är ca. 16x16cm)
- Koka tills 117°C för en mjuk men fast fudge, eller 121° om du föredrar en hårdare konsistens.
- Ta fudgen av värmen och låt svalna lite, rör ibland under tiden.
- Hacka chokladen och tillsätt till fudgen när den är 50°C eller svalare.
- Tillsätt saltet och häll upp i formen. Låt stelna i rumstemperatur, minst en timme.
- Skär fudgen i snygga bitar, använd en varm kniv för skarpa kanter.
- Förvara i burk till julafton eller små nalla lite allt eftersom dagarna lider mot jul.
![](https://classic-assets.snowfirehub.com/main/image/resize?file=accounts%2F13423%2Ffiles%2F380.jpg&t=nysye3&method=crop&crop%5Bx%5D=0&crop%5By%5D=0&crop%5Bwidth%5D=2000&crop%5Bheight%5D=1333&max_width=665)
![](https://classic-assets.snowfirehub.com/accounts/13423/modules/pages2/images/component_image/1276.jpg?t=nyrujq.jpg)