Verse Munt Thee | Färskt Mynta - Té

oktober 13, 2015 – Taggad som

Jag älskar kaffe! En rykande kopp kvalitéts kaffe på morgonen jag är lycklig, ibland krävs det inte mer än det. Men… sen jag flyttade till Amsterdam har kaffet fått en stark konkurrent, verse munt thé, alltså te på färsk mynta med en sked rå honung i. Det dricks överallt här i holland och jag förstår varför, det är SÅ gott! Hälsosamt, fräscht och en välkommen kontrast till kaffet och kakorna jag annars proppar i mig.

Nuförtiden tar jag alltid för vana att köpa med mig en bunt mynta när jag är på marknaden (kostar bara 50 cent), så har jag té för resten av veckan. Det är riktigt gott att göra desamma med en skiva färsk ingefära och citron, variationerna är oändliga. Söta med lite rå honung och så fungerar téet också jättebra som immunförsvarsboost, perfekt såhär på hösten.

Verse Munt Thee | Färskt Te på Mynta

(Världshistoriens enklaste recept nedan)

  • Mynta
  • Vatten
  • Honung

Koka vatten och häll över myntan, söta med honung efter tycke. Mums!

Älskar doften som sprids i köket när man häller på vattnet, så smaskigt med mynta!