Hela Sverige Bakar #7 | Sötebröd

oktober 22, 2015 – Taggad som

Foto: Julia Axelsson

Dagen började med att jag försov mig totalt och vaknade i panik 10minuter innan vi skulle åka till inspelningen. Tacka gudarna för att jag tvättade håret kvällen innan. Med en croissant i handen och mascaran i andra bar det av till Taxinge slott i all hast. Sötebröd eller bullar som de flest säger är en av mina absoluta favoriter. Bröd, bullar och allt med deg är min grej. Men något händer när man kliver in i tältet så där på morgonen, kanske var det stressen av uppvaknandet eller den minimala frukosten, men mina hjärnceller var inte helt med. Här står jag lyckligt ovetandes och bakar mina bullar med en vetedeg helt utan smör. Men jag är vidare till nästa vecka och som jag är glad för det! Helt fantastiskt! :D


 Här nedan hittar du recepten till bullarna som nästan var goda nog att äta trots grav smörbrist...

 

Citron & Fikonknutar                    Danska Romsnegler             Rostad Mandel & Vaniljgömmor

Foto: Pernilla Thelaus / TV4

Bakom kulisserna

I programmet ser det ut som att jag sekunden efter att ha bakat bullarna kommer på att det saknas smör. Vad som egentligen händer är att vi efter bakningen går på lunch. Allt eftersom Peter berättar hur han hade problem med degen osv. så kommer jag på att jag aldrig la i smöret i min deg. Hann ringa både mor och kill och gråtandes förklara att jag nu fuckat upp på riktigt, jag kommer åka HEM. Men så var det inte! :D Men tyvärr var det Peter som fick åka, vilket faktiskt kändes otippat efter dagens bakning. Men han bakar mer än någonsin, kika in på hans fina blogg här :)

En bagare med större hjärta än den här till höger, det får man leta efter!