Hela Sverige Bakar #8 | Choklad

oktober 29, 2015 – Taggad som

Foto: TV4

För alla er chokladälskare är den här kakan den här chokladpajen den perfekta kladdkakan i förklädnad! Kladdig och chokladigt god, vill man dessutom piffa till den med en extra fin topping kan man slå till på en harsyracurd, grädde och syrliga hallon. 

Idag spelades det 8e avsnittet av Hela Sverige Bakar in, den 7e juni, min storebrors (som även fått denna blogg att hända) födelsedag. Jag passade på att baka hans absoluta favorit, dvs kladdkaka, i lite lyxigare format. Här hittar ni receptet. Har du lust att göra harsyracurd finns alla detaljer på recept.nu.

Bakom kulisserna

Det var så mysigt att få träffa Emil i programmet, men i verkligheten är det ju inte 8 veckor sen vi sågs utan 2(!), så det var nog lite mer drama i TV-rutan än i verkligheten... Anna hade dock verkligen längtat efter Thomas, var så härligt att få se dem tillsammans, härligare par får man leta efter!

Mys Chokladpaj med Hallon, Harsyra & Vanilj

Foto: TV4

Harsyra är en av mina riktiga skogsfavoriter, syrligt och fräscht! Curdens smak påminner om rabarber nästan, hur gott som helst! (ekologiskt, närodlat och helt gratis, blir det bättre?)

Jag gillar min kladdkaka ganska så rejält kladdig, men anpassa receptet efter vad du själv gillar. Det är väl värt ett försök och impar garanterat på middagsbjudningen!

Foto: TV4

Tänk att tempereringen av chokladen gick bra till slut i alla fall! Jag känner mig så löjligt stolt, choklad har länge varit en av mina svagheter och det känns verkligen som att jag kommit över ett hinder. Vidare till nästa vecka dessutom, SEMIFINAL, hur galet är inte det? 

Foto: TV4

Pralinerna var smaksatta med (från vänster) kaffe, hallon/cointreau och nougat. Men spritigare smaker hade nog gått hem bättre hos domarna. Det var riktigt trist att säga hejdå till Feffa, men jag vet att han bakar mer än någonsin och har du lust att kika in på hans recept och bakverk så hittar du dem här!