Hela Sverige Bakar #9 | Svenska Smaker

november 5, 2015 – Taggad som

Foto: Julia Axelsson

STJÄRNBAGARE!! :D och dessutom vidare till FINALEN! Hur galet är inte det? Fantastiskt och känner mig så stolt över att komma hela vägen. Nu står det alltså mellan mig, Linus och Anna. Känns fantastiskt att vara i topp tre bästa amatörbagarna i Sverige 2015. Den här glädjen går knappt att uttrycka, hoppas det gick igenom rutan. Jag har varit så fruktansvärt stressad och haft så mycket prestationsångest genom alla program och att gå vidare till finalen är precis den bekräftelse jag behövde som mest just nu. LYCKA!

Nu hoppas jag ni har en toppenbra torsdagkväll, min tillbringar jag med mina kära föräldrar. Utan er hade inget av detta varit möjligt! Tack :D

Bakom kulisserna

varit Både jag och Linus var överrens om att italiensk maräng i macaroons var det enda sättet att hinna klart med dem inom tiden. Fransk maräng må vara något sprödare, men tar timmar att torka om man vill ha ett bra resultat. Kika in här om du vill läsa mer om att göra macaroons.

Vilken rush! Den här gapande token (och nu officiella finalisten av Hela Sverige Bakar 2015) är sjukt stolt över att ha fått Birgittas och Johans bekräftelse idag! Vi ses nästa vecka!

Recepten till mina små söta lingonmacaroons, choklad- & hasselnötspavlova samt punchbiskvi hittar du nedan.

Kärlek till er!

Pavlovalängd                               Punschbiskvi                                  Lingonmacarons