Hela Sverige bakar | Bakelser

september 10, 2015 – Taggad som

Med magen full av fjärilar, kalufsen sprejad till tusen, för banne mig ska inte en hårtuss ramla ned under inspelningen. Första gången på Tv, inget får gå fel. En skottsäker plan helt enkelt.

Efter veckor av förberedelser och utan att jag tagit tid på ett enda av mina recept, så är det dags att snart kliva in i tältet för första gången. Kanske sista? Jag tror inte det, jag har kläm på det här, men allting är relativt och nu innan någon fått visa vad de kan tror nog alla att de kommer bli vinnaren av Hela Sverige Bakar 2015. Fast bakelser, inte min grej alls...

Solen skiner, fåglarna kvittrar, men det är kallt som in i norden och vi ska baka. Ute. Hur vispar man poröst i minusgrader? Nervositeten börjar infinna sig, bäst att fokusera. Det blir inga problem med tanke på att mina bakelser förmodligen kommer kräva en måttlig sprint mellan hyllor och köksbänkar för att hinna klart innan tiden är ute, men det känns kul och det är ju det viktigaste. Nu Kör vi!

Missa inte första avsnittet av Hela Sverige Bakar ikväll kl. 21 på Sjuan eller tv4play.

Foto: Madeleine Käck