Hela Sverige Bakar | Final

november 12, 2015 – Taggad som

Grattis Linus!!

Det var Linus som kammade hem vinsten i årets Hela Sverige Bakar och han är värd varje uns! Inspireras av hans bakande på hans nya blogg här. Jag och Anna kom alltså på delad andra plats, och det känns fantastiskt! Jag trodde att inte vinna skulle kännas som en förlust, men det gör det verkligen inte, finalplatsen var som en vinst i sig (Jag är nog inte en så dålig förlorare som jag tror! Haha). Jag är så fruktansvärt lycklig att jag fick den här chansen, det har varit det absolut roligaste jag någonsin gjort! Tack Meter Television, för att ni gav mig en chansen efter tredje försöket!

Lyckades ändå med de flesta av mina mål med Hela Sverige Bakar, mina 5 främsta mål när jag gick in i den här tävlingen var:

  1. Inte åka ut i första avsnittet - Check!
  2. Bli stjärnbagare - Dubbelcheck!
  3. Komma till finalen - Check!
  4. Få ett "rasande elegant" från Birgitta - Nja, "Smaken sitter som en klatch!" fick duga!
  5. Vinna - Attans!
  6. Att konditordrömmen skulle gro och inte krossas av tävlingsinstinkten - CHECK

Hela tävlingen var en enda stressfest för mig, men så mycket jag har lärt mig. Om mig själv alltså! Bakkunskaperna var det svårare att finslipa på bara ett par veckor. Men jag lärde mig att pressa min kreativitet i köket till det yttersta. Jag är tidsoptimisten nummer 1, vilket säkert syns i många av programmen, men jag är mer pepp än någonsin på att göra mer av det jag älskar. Konditori, konst och hållbar produktion. Så håll utkik för mer spännande projekt som redan är i rullning! 

Bakom kulisserna

Över 5 timmar ambition la vi ned på dessa tårtor, tiden var uppdelad över två dagar, som klipptes ihop. Jag hade alldeles för lite att göra första dagen och alldeles för mycket den andra, vilket resulterade i en något spattig My i Tv-rutan. För höga ambitioner blev pannkaka, men en riktigt smarrig pannkaka blev det! 

Här står våra tre spettekaketorn, mitt, Annas och Linus. Det är helt klart något av det knasigast jag bakat! Men för er som är nyfikna var munsbitarna i min; Chokladtarteletter med nougatmousse och rostade mandelspån samt chokladspån, tarteletter med syrlig halloncurd, grädde och färska bär, citronmadeleines med vit choklad- och cointreauganashe och till sist spettekaksbitar doppad i chokladglasyr och rostad mandel.

Den här tårtan kallar jag "Strawberry Fields" för den är somrig och frisk, med smak av vanilj, färska jordgubbar, rabarberkompott och vit choklad. Mums!

Receptet är ganska så komplicerat, men jag planerar att lägga upp en enklare variant här inom kort. Så håll i hatten, det kommer!