Krispig Äpple & Björnbärssmulpaj
![](https://classic-assets.snowfirehub.com/accounts/13423/modules/pages2/images/component_image/1364.jpg?t=nz4052.jpg)
Smulpaj kan vara vin och vatten, med de här smulorna är knäckiga, kaneliga och skapar precis den rätta julkänslan när dofterna börjar spridas i köket. Fyllningen kan man variera i oändlighet, jag hade björnbär och red deliciousäpplen i och det blev riktigt gott! Snabbt går det dessutom när man är sugen på något sött en ondagskväll.
![](https://classic-assets.snowfirehub.com/main/image/resize?file=accounts%2F13423%2Ffiles%2F394.jpg&t=nz4072&method=crop&crop%5Bx%5D=0&crop%5By%5D=0&crop%5Bwidth%5D=2000&crop%5Bheight%5D=1333&max_width=619)
Krispigt smul
Ingredienser
- 200g vetemjöl
- 1 tsk kanel
- 150g ljust muscovadosocker
- 200g kallt osaltat smör
Metod
- Skär smöret i mindre bitar och lägga alla ingredienser i en skål.
- Finfördela smöret mellan fingrarna, men försök att inte arbeta degen för mycket.
- När du inte längre har några smörklickar kvar och du har relativt jämna smulor är smuldegen klar.
- Påbörja fyllningen.
Fyllning
Ingredienser
- 3 äpplen
- 150g björnbär (eller ett till äpple)
- 1 tsk kanel
- 40g ljust muscovadosocker
Metod
- Skala äpplen och skär i bitar, lägg i en skål tillsammans med björnbären.
- Strö över kanel och socker, rör runt och lägg sedan försiktigt på smulorna.
- Ställ in i ugnen och grädda ca 35min på 180°C eller tills smulorna är krispiga och det bubblar utmed kanten.
- Servera varm med en klick glass till. Mums!
![](https://classic-assets.snowfirehub.com/accounts/13423/modules/pages2/images/component_image/1348.jpg?t=nz289p.jpg)