Smala baguetter med råg och valnötter

24 december 2015

G O D  J U L! Hoppas ni firar dagen tillsammans med era nära och kära och frossar i glögg och gottigheter. Här kommer ett härligt recept på smala baguetter du lätt svänger ihop till en middag, eller varför inte till julbordet? 

Läs mer

Julchallah

19 december 2015

Det är rågbrödet är perfekt att förgylla julbordet med, stort så att det räcker till många och läckert format såhär till jul. Challahbröd kan vara tråkiga om de köps i butik, men med ett nygräddat sånt här bröd är det svårt göra misstag.

Läs mer

Saffransmunkar

1 december 2015

Första december är här och det är även min söta julkalender! Varje dag bjuds det på något nytt och spännande här på bloggen, idag är det ett recept på saffransmunkar!

Ja, i juletid passar jag på att göra mina mini-munkar med saffranssmak, doften i köket är helt obeskrivlig! De här munkarna är mycket enklare än du tror! Degen är precis som en saffransdeg och själva...

Läs mer

Att knyta en kanelknut

22 november 2015

Vill du lära dig att knyta riktigt snygga kanelknutar, saffransknutar eller vilken annan bullknut som helst? Här har jag gjort en enkel video på hur du enkelt får till snygga kanelbullar. 

Läs mer

Hela Sverige Bakar #7 | Sötebröd

22 oktober 2015

Foto: Julia Axelsson

Dagen började med att jag försov mig totalt och vaknade i panik 10minuter innan vi skulle åka till inspelningen. Tacka gudarna för att jag tvättade håret kvällen innan. Med en croissant i handen och mascaran i andra bar det av till Taxinge slott i all hast. Sötebröd eller bullar som de flest säger är en av mina...

Läs mer

Citron & Fikonknutar | Bullar

22 oktober 2015

Saftiga, aromatiska och härligt sockriga är de här fikon- och citronbullarna. Citronsockret på toppen gör det där lilla extra till bullen och var något jag började med här i Amsterdam eftersom det inte säljs pärlsocker här... 

Läs mer

Rostad mandel & Vaniljgömmor | Bullar

22 oktober 2015

De här bullarna är en nyuppfunnen favorit här hemma. Fyllda med en lyxig god hemlagad mandelmassa gör dem till en vinnare. Snåla inte med fyllningen och se till att försluta bullarna ordentligt så är du garanterad ett bra bak. Läs här för fler tips om hur du lyckas med degen.

Läs mer

Romsnegler | Bullar

22 oktober 2015

De här smakerna tar mig direkt tillbaka till somrarna i danmark. Rikligt fyllda och smöriga bullar med smak av kanel, rom och russin. Passar perfekt när man vill variera sig från den klassiska kanelbullen. Njut medan de fortfarande är nybakta för då är de som allra bäst! Mer bullar åt folket!

Läs mer

Hela Sverige Bakar #5 | Vridna Baguetter med Rostad Havre & Citron

9 oktober 2015

Wohooo!!! :D Äntligen stjärnbagare! Det har känns som att jag har legat och skvalpat i mitten av den här tävlingen ganska länge nu, varken i topp eller bott. Så det känns så galet härligt att det var dags för mig, lilla My att få en stjärnbagartitel. På bröd dessutom, FANTASTISKT! Och det var så kul att få jobba med fina Peter även om...

Läs mer

Kanelbullens dag | Tips till extra saftiga bullar

4 oktober 2015

Att baka riktigt goda kanelbullar är nog en konst i sig. Om jag ska vara ärlig så var det inte förrän några år sedan som jag faktiskt började baka egna kanelbullar. Jag hade flyttat hemifrån och eftersom Uppsala inte bjöd på lika goda bullar som mor min blev det till att baka. De knep jag använder mig av för att...

Läs mer

Minimunkar med Äpple & Vanilj

20 augusti 2015

Ibland, eller ja, ganska ofta så vinner mitt sötsug över samvetet och jag bara måste baka något alldeles fantastiskt gott och outhärdligt onyttigt. De här äppelmunkarna är ett bra exempel på vad jag gör för att lösa sådana situationer. Just de här munkarna bakade jag i miniformat, så kan man ta desto fler. 

Att fritera munkar är mycket lättare än...

Läs mer

Classic Challah

5 augusti 2015

Om det är något vi brukar unna oss när vi går ut så är det att äta en riktig fancy pancy brunch på söndagsmorgnar. Sist så slog vi till på en Challah Cinnamon French Toast med banan, bacon och lönnsirap och när jag råkade snubbla på ett recept häromdagen så var jag bara tvungen att provbaka ett det här saftiga...

Läs mer

Smöriga Briochebullar

19 juli 2015

Det är något med doften som fyller köket när man bakar de här bullarna. Det luktar inte som vanliga vetebullar utan mer som om du klivit in i ett franskt bageri. Smöriga, krispiga, mjuka och fruktansvärt goda, men försöker du äta mer än en riskerar du extrem övermättnad och en följande paltkoma. Med detta sagt brukar jag baka dessa bullar...

Läs mer