Att knyta en kanelknut

22 november 2015

Vill du lära dig att knyta riktigt snygga kanelknutar, saffransknutar eller vilken annan bullknut som helst? Här har jag gjort en enkel video på hur du enkelt får till snygga kanelbullar. 

Läs mer

Verse Munt Thee | Färskt Mynta - Té

14 oktober 2015

Jag älskar kaffe! En rykande kopp kvalitéts kaffe på morgonen jag är lycklig, ibland krävs det inte mer än det. Men… sen jag flyttade till Amsterdam har kaffet fått en stark konkurrent, verse munt thé, alltså te på färsk mynta med en sked rå honung i. Det dricks överallt här i holland och jag förstår varför, det är SÅ gott! Hälsosamt,...

Läs mer

Varma Mini - Madeleinekakor

11 oktober 2015

Doften av nybakade, fluffiga och varma Madeleinekakor kan vara något av det bästa som finns! Madeleines är små franska mjuka kakor som påminner om en luftig sockerkaka. Just mitt recept använder sig av brynt smör och äkta vaniljstång för att ge extra aromatiska och smaskiga kakor. Receptet är dessutom superlätt att variera och här hittar du tre varianter, den klassiska med endast vanilj, en med svartvinbär och en...

Läs mer

Hela Sverige Bakar #5 | Vridna Baguetter med Rostad Havre & Citron

9 oktober 2015

Wohooo!!! :D Äntligen stjärnbagare! Det har känns som att jag har legat och skvalpat i mitten av den här tävlingen ganska länge nu, varken i topp eller bott. Så det känns så galet härligt att det var dags för mig, lilla My att få en stjärnbagartitel. På bröd dessutom, FANTASTISKT! Och det var så kul att få jobba med fina Peter även om...

Läs mer

Kanelbullens dag | Tips till extra saftiga bullar

4 oktober 2015

Att baka riktigt goda kanelbullar är nog en konst i sig. Om jag ska vara ärlig så var det inte förrän några år sedan som jag faktiskt började baka egna kanelbullar. Jag hade flyttat hemifrån och eftersom Uppsala inte bjöd på lika goda bullar som mor min blev det till att baka. De knep jag använder mig av för att...

Läs mer

Hela sverige bakar | Mjuka Kakor - American Style

17 september 2015

Om ni tyckte det var stressigt i förra veckans program så kan jag lova er att det inte går att jämföra med takten i tältet ikväll. Det blir amerikainspirerade mjuka kakor med dekor utan dess like! Kak-minimalismens älskare (moi) hade minst sagt lite svårigheter med temat, se hur det går på Sjuan kl.21 eller på tv4play.

Läs mer

Brown sugar Plum Pie

17 september 2015

Ooohh! Kunde inte låta bli att slå till på en påse plommon i storlek av apelsiner häromdagen. Vi var på marknaden och där stod en kille med ett bord fullt av frukt och bär, €1 för ett helt kilo(!) Holländska plommon, det kallar jag säsongspris! Fick nöja mig med en påse eftersom vi redan kånkade en del annat grönt. Dessa...

Läs mer

Apelsincupcakes med vit choklad & cream cheese frosting

13 september 2015

Apelsincupcakes med vit choklad & cream cheese frosting

Hur spännande var det inte att se första avsnittet av Hela Sverige Bakar i torsdags? Jag sitter forfarande med ett flin på läpparna när jag tänker på det. Vilket äventyr den där allra första dagen var och plötsligt hade man glömt hur man vispar en enkel maräng. Tänk vad 5 stycken kameror...

Läs mer

Rosig Äpple- & Mandelpaj | Mitt i Täby

8 september 2015

Nu är den ute, denna vecka pryder jag lite av framsidan och sidan 8  i Mitt i Täby med en krönika om mig och mina bakdrömmar, recept på en riktigt god och vacker äppelpaj, och även mina Smöriga Briochebullar fick plats.

Förra veckan var alltså två damer från Mitt i Täby här och passade på att intervjua mig nu när...

Läs mer

Saftiga Cupcakes med Choklad & Kaffe

5 september 2015

Det finns hur många recept på cupcakes där ute i världen som helst. Så igår slog jag på stort och bestämde mig för att börja pröva mig igenom ett antal olika recept och dela med mig av de mest lyckade här på My+ Sweet. Låt jakten på det perfekta cupcakereceptet börja!


Det här är små chokladcupcakes med chokladmarängsmörkräm. Grunden är...

Läs mer

Classic Challah

5 augusti 2015

Om det är något vi brukar unna oss när vi går ut så är det att äta en riktig fancy pancy brunch på söndagsmorgnar. Sist så slog vi till på en Challah Cinnamon French Toast med banan, bacon och lönnsirap och när jag råkade snubbla på ett recept häromdagen så var jag bara tvungen att provbaka ett det här saftiga...

Läs mer

Frasiga Äppelpajer med Äkta Vaniljsås

13 april 2015

Nu är det dags igen, fast nu är det ta mig tusan ännu mer fjärilar än förra gången. Det är dags för slutcasting för Hela Sverige Bakar 2015. Ännu en gång sitter jag och väntar i kafeterian till Meter Television, jag borde vara stammis by now. Dagen till ära har jag tagit på mig egentillverkad kjol och ett gäng med...

Läs mer

Temperera Vit, Ljus och Mörk Choklad

24 februari 2015

Varför ska man temperera choklad? För krispet, glansen och hållbarheten av choklad i rumstemperatur.

Att temperera choklad är inte det enklaste, eller det roligaste, men heller inte omöjligt och det gör stor skillnad på slutresultatet. I grund och botten handlar det bara om att vara nogrann med temperaturerna och ha tålamod, inte min starka sida, men ibland är det bra...

Läs mer