Blåbärspajer med valnötsskal

23 december 2015

Dan före dag tipsar jag om mina allra bästa miniblåbärspajer. Med valnötter i skalet blir det krispigt och frasigt, nästan som ett flarn. Självklart kan man baka den i storformat om man inte har små söta kakformar!

Läs mer

Kola och valnötsmuffins - Banoffee

22 december 2015

Lucka nr. 22 innehåller smarriga jättemuffins med smak av kola och valnöt. Detta är min absoluta favoritmuffins! :D

Läs mer

Mys Tiramisutårta med Citrus

2 december 2015

I lucka nummer 2 av min söta julkalender gömmer sig receptet på den här läckra tårtan! "Det är sällan man får en tårta med sånt tryck i" tyckte Brigitta när hon smakade den under tårtveckan i Hela Sverige Bakar 2015. Vi är mitt i mandarinsäsongen och vad är väl bättre än att fira det med en uppfriskande citrustårta? Detta är min solklara...

Läs mer

Hela Sverige Bakar | Final

12 november 2015

Grattis Linus!!

Det var Linus som kammade hem vinsten i årets Hela Sverige Bakar och han är värd varje uns! Inspireras av hans bakande på hans nya blogg här. Jag och Anna kom alltså på delad andra plats, och det känns fantastiskt! Jag trodde att inte vinna skulle kännas som en förlust, men det gör det verkligen inte, finalplatsen var...

Läs mer

Mys Hela Sverige Bakar - Tårta

12 november 2015

Du vet den där tårtan som syns i introt till Hela Sverige Bakar? Juste, den med massor av mörk choklad och färska hallon. Jag tyckte den såg så härligt läcker ut och chokladälskare som jag är svängde jag ihop mitt eget recept. Så här kommer den Mys Hela Sverige Bakar-tårta! Receptet hittar du nedan.

Här är en liten filmsnutt om...

Läs mer

Inför Hela Sverige Bakar | FINAL

11 november 2015

Såhär inför imorgon vill jag passa på att säga att detta är så härligt och galet på samma gång! Det känns helt fantastiskt att stå i final i Hela Sverige Bakar, dessutom tillsammans med två människor jag vet är duktiga bagare och har fina hjärtan!

Imorgon är det sista avsnittet och hela den här resan har varit så fruktansvärt rolig, underbart stressig och mycket mer...

Läs mer

Hela Sverige Bakar #9 | Svenska Smaker

5 november 2015

Foto: Julia Axelsson

STJÄRNBAGARE!! :D och dessutom vidare till FINALEN! Hur galet är inte det? Fantastiskt och känner mig så stolt över att komma hela vägen. Nu står det alltså mellan mig, Linus och Anna. Känns fantastiskt att vara i topp tre bästa amatörbagarna i Sverige 2015. Den här glädjen går knappt att uttrycka, hoppas det gick igenom rutan. Jag har varit...

Läs mer

Hela Sverige Bakar #8 | Choklad

29 oktober 2015

Foto: TV4

För alla er chokladälskare är den här kakan den här chokladpajen den perfekta kladdkakan i förklädnad! Kladdig och chokladigt god, vill man dessutom piffa till den med en extra fin topping kan man slå till på en harsyracurd, grädde och syrliga hallon. 

Idag spelades det 8e avsnittet av Hela Sverige Bakar in, den 7e juni, min storebrors (som även...

Läs mer

Hela Sverige Bakar #7 | Sötebröd

22 oktober 2015

Foto: Julia Axelsson

Dagen började med att jag försov mig totalt och vaknade i panik 10minuter innan vi skulle åka till inspelningen. Tacka gudarna för att jag tvättade håret kvällen innan. Med en croissant i handen och mascaran i andra bar det av till Taxinge slott i all hast. Sötebröd eller bullar som de flest säger är en av mina...

Läs mer

Citron & Fikonknutar | Bullar

22 oktober 2015

Saftiga, aromatiska och härligt sockriga är de här fikon- och citronbullarna. Citronsockret på toppen gör det där lilla extra till bullen och var något jag började med här i Amsterdam eftersom det inte säljs pärlsocker här... 

Läs mer

Rostad mandel & Vaniljgömmor | Bullar

22 oktober 2015

De här bullarna är en nyuppfunnen favorit här hemma. Fyllda med en lyxig god hemlagad mandelmassa gör dem till en vinnare. Snåla inte med fyllningen och se till att försluta bullarna ordentligt så är du garanterad ett bra bak. Läs här för fler tips om hur du lyckas med degen.

Läs mer

Romsnegler | Bullar

22 oktober 2015

De här smakerna tar mig direkt tillbaka till somrarna i danmark. Rikligt fyllda och smöriga bullar med smak av kanel, rom och russin. Passar perfekt när man vill variera sig från den klassiska kanelbullen. Njut medan de fortfarande är nybakta för då är de som allra bäst! Mer bullar åt folket!

Läs mer

Inför Hela Sverige Bakar #7 | Sötebröd

20 oktober 2015

Foto: Madeleine Käck

Undrar du vad Hela Sverige Bakar gänget gör när det inte är inspelning? Jominsann, vi driver runt i klunga à la skolklass -89 och gör Gnesta osäkert. Peter - som föredetta Gnestabo - agerade professionell guide av omgivningarna och studentlivet som sågs driva runt på gatorna. Som stadsbo kan jag känna lätt avunsjuka till sådana söta små...

Läs mer

Hela Sverige Bakar #6 | Munsbitar

15 oktober 2015

Här sitter jag med mina tomte-luvor som Birgitta kallade dem och njuter av lite efterlängtat solsken!

Jag överlevde ännu ett avsnitt!! Kvällens tema Munsbitar, eller MUMSbitar som jag kallar dem, kan alltså vara nästan vad som helst, men i form av ett mini-bakverk. Glad att det gick så bra som det gjorde, mitt självförtroende efter paradbaket låg inte på topp innan bedömningen, men...

Läs mer

Hela Sverige Bakar #5 | Vridna Baguetter med Rostad Havre & Citron

9 oktober 2015

Wohooo!!! :D Äntligen stjärnbagare! Det har känns som att jag har legat och skvalpat i mitten av den här tävlingen ganska länge nu, varken i topp eller bott. Så det känns så galet härligt att det var dags för mig, lilla My att få en stjärnbagartitel. På bröd dessutom, FANTASTISKT! Och det var så kul att få jobba med fina Peter även om...

Läs mer