Smala baguetter med råg och valnötter

24 december 2015

G O D  J U L! Hoppas ni firar dagen tillsammans med era nära och kära och frossar i glögg och gottigheter. Här kommer ett härligt recept på smala baguetter du lätt svänger ihop till en middag, eller varför inte till julbordet? 

Läs mer

Blåbärspajer med valnötsskal

23 december 2015

Dan före dag tipsar jag om mina allra bästa miniblåbärspajer. Med valnötter i skalet blir det krispigt och frasigt, nästan som ett flarn. Självklart kan man baka den i storformat om man inte har små söta kakformar!

Läs mer

Kola och valnötsmuffins - Banoffee

22 december 2015

Lucka nr. 22 innehåller smarriga jättemuffins med smak av kola och valnöt. Detta är min absoluta favoritmuffins! :D

Läs mer

Perfekta Chokladpralinskal

21 december 2015

Såhär i juletid älskar jag att frossa i praliner, och det finns väl inget bättre än hemlagade praliner? Ingen jul utan tryfflar, men vill man göra något lite mer avancerat så är praliner den perfekta sysselsättningen. Det kan vara knepigt att få till snygga skal så här kommer några tips på hur du får till läckra fyllda chokladpraliner. Dessutom en...

Läs mer

Biskvier med Punch

20 december 2015

I lucka nr.20 finns receptet på dessa godbitar som jag även bakade i Hela Sverige Bakars semifinal. Biskvier är verkligen en av mina favoritbakverk, men ibland kan de lätt bli mäktiga. De här små biskvierna med smak av en punschpralin, dvs. kaffe, punsch och choklad är perfekt goda och smakrika utan att bli allt för smöriga!

Läs mer

Julchallah

19 december 2015

Det är rågbrödet är perfekt att förgylla julbordet med, stort så att det räcker till många och läckert format såhär till jul. Challahbröd kan vara tråkiga om de köps i butik, men med ett nygräddat sånt här bröd är det svårt göra misstag.

Läs mer

Apelsincurd med Cointreau

18 december 2015

Jag älskar lemoncurd! Men det finns så mycket härlig citrus i säsong nu och den här apelsincurden är perfekt att använda som tårtfyllning (till en chokladtårta kanske), kräm eller bara bre den som den är på en bit toast. Den är betydligt sötare än en lemoncurd och däför tillför cointreaun och lyfter smakerna. Så gott! Såklart kan man använda en skvätt citronsaft istället...

Läs mer

Lyxig chokladpaj

17 december 2015

Lucka nummer 17 är för alla er chokladälskare där ute! Receptet på den här härligt krämiga och chokladiga pajen hittar du här. Jag snoffsade till den med lite bär och harsyra när jag bakade den under chokladveckan i Hela Sverige Bakar, men den är precis lika god med en klick lättvispad grädde till!

Läs mer

Klassisk Äppelpaj

16 december 2015

Amsterdam är landet av äppelpaj och jag Ä L S K A R äppelpaj! Min allra bästa äppelpaj är bakad med en blandnig av golden delicious äpplen och granny smith äpplen och råsocker. Självklart går det att göra paj på alla äpplen, men godast blir det när det finns en naturlig syra i äppelsorten. Just den här pajen tog jag med...

Läs mer

Tryfflar till Lucia

13 december 2015

Lucia kan vara min allra favorithögtidsdag. Allra helst ska dagen börjas tidigt med nybakade lussebullar julmusik och allmän härlig stämning. I år var det inte så mycket lussebullar men istället smaskade vi på dessa härliga tryfflar med pepparkakssmaker. De är precis lagom hårda så att de smälter i munnen, mums! Glad lucia på er! Hoppas ni har haft en mysig...

Läs mer

Vad är äkta kanel egentligen?

13 december 2015

Dagens lucka är tips på hur du identifierar äkta kanel från dess kopior!

Visste du att mycket av den 'kanel' vi konsumerar (särskilt i juletid) inte är äkta kanel? Ofta är det en mindre aromtaisk kopia som är mer lättodlad och därmed billigare till skillnad från riktig kanel som nästan uteslutande odlas i Sri Lanka. Den äkta kanelen, har en...

Läs mer

Mjukt Seg Fransk Nougat

11 december 2015

Mmmh! Mjuk, seg och ljuvligt god fransk nougat! Jag har aldrig varit ett fan av de hårda sakerna man kan köpa i butik, det känns alltid som att tänderna ska gå sönder när man tuggar på en sådan. Men den här franska nougaten blir lagom mjuk och fruktansvärt god.

Tricket för att få en riktigt god nougat är att använda...

Läs mer

Chokladcupcakes med marängtopp

10 december 2015

I lucka nummer 10 gömmer sig receptet på dessa mumsiga chokladcupcakes. De är lyxigare än vanligt, eftersom det ovanpå den saftiga lilla kakan sitter en syrlig hallongmarängtopp. Söta, syrliga, fluffiga och jättegoda, perfekta små söta cupcakes som passar till vilken fest som helst. Men vem kan egentligen säga nej till choklad? 

Läs mer

Krispig Äpple & Björnbärssmulpaj

9 december 2015

Smulpaj kan vara vin och vatten, med de här smulorna är knäckiga, kaneliga och skapar precis den rätta julkänslan när dofterna börjar spridas i köket. Fyllningen kan man variera i oändlighet, jag hade björnbär och red deliciousäpplen i och det blev riktigt gott! Snabbt går det dessutom när man är sugen på något sött en ondagskväll.

Läs mer

Mjuka Marshmallows med Vanilj

9 december 2015

Finns det något godare än en nygrillad marshmallow? Jajjamen, hemlagade marshmallows! I dagens lucka gömmer sig ett recept på härligt sega, luftiga och söta skumgodisar. Jag smaksätter alltid med lite vanilj, det tillför ganska mycket eftersom marshmallows i sig inte smakar så mycket mer än socker.

Läs mer