New York Cheesecake - Glutenfri

27 maj 2016

När det kommer till cheesecake så har jag alltid svårt att säga nej. Fryst, kallvispad, bakad eller på något annat vis så är det alltid gott. Den bakade är min favorit, krämig, krispig och med sötsyrliga blåbär på toppen! Det är dessutom en av min mammas favoriter, så då tänkte jag passa på att dela med mig av mitt gyllne recept...

Läs mer

Fluffiga American Pancakes

6 februari 2016

Härligt fluffiga amerikanska pannkakor är den perfekta starten på en lördag, så enkelt och vansinnigt gott! Allra helst äter jag mina med lönnsirap och blåbär, men det är såklart valfritt. Här kommer receptet för den som är sugen.

Läs mer

Perfekta Chocolate Chip Cookies

12 januari 2016

Nybakade chocolate chip cookies är svårt att slå! Att köket dessutom luktar fantastiskt gott av karamelliserat socker och smält choklad när man bakar dem är bara ett plus. Receptet är busenkelt och ger perfekta kakor som får en att drömma sig bort till Amerika på 50-talet. Servera med en kula vaniljglass, ett glas mjölk eller njut precis som de är!

Läs mer

Kola och valnötsmuffins - Banoffee

22 december 2015

Lucka nr. 22 innehåller smarriga jättemuffins med smak av kola och valnöt. Detta är min absoluta favoritmuffins! :D

Läs mer

Biskvier med Punch

20 december 2015

I lucka nr.20 finns receptet på dessa godbitar som jag även bakade i Hela Sverige Bakars semifinal. Biskvier är verkligen en av mina favoritbakverk, men ibland kan de lätt bli mäktiga. De här små biskvierna med smak av en punschpralin, dvs. kaffe, punsch och choklad är perfekt goda och smakrika utan att bli allt för smöriga!

Läs mer

Chokladcupcakes med marängtopp

10 december 2015

I lucka nummer 10 gömmer sig receptet på dessa mumsiga chokladcupcakes. De är lyxigare än vanligt, eftersom det ovanpå den saftiga lilla kakan sitter en syrlig hallongmarängtopp. Söta, syrliga, fluffiga och jättegoda, perfekta små söta cupcakes som passar till vilken fest som helst. Men vem kan egentligen säga nej till choklad? 

Läs mer

Blixtsnabba Pepparkakor

8 december 2015

Jag älskar pepparkakor, men jag har fruktansvärt dåligt tålamod. När jag har gjort en sats deg så brukar jag aldrig orka baka ut alla pepparkakor.

I min lathet (som ändå ville njuta av hembakta, tunna och krispiga pepparkakor) fann jag på denna lösning; osthyveln! Det kanske inte blir de vackraste pepparkakorna, men du kan enkelt och stressfritt njuta av nybakade pepparkakor under hela...

Läs mer

Pepperkakor med konjak

5 december 2015

Det finns inget bättre en hemlagade pepparkakor på julen! Dessutom luktar köket så fruktansvärt gott när kakorna är i ugenen. Tips på att få extra härliga pepparkakor är att mortla kryddorna själv, så mycket mer smak! Jag använder min kära mammas recept med konjak när jag bakar, helt oslagbart mot alla andra jag provat. Receptet hittar du här:

Läs mer

Mys Mums-Mums | Hallon & Cointreau

22 oktober 2015

MUMUMUMUMS! Vanliga skumtoppar är inte riktigt min melodi, lite för gräddigt och inte så spännande. Men fruksvärt gott blir det när man kör i lite extra smaksättning, så här kommer receptet på mina hallon och cointreau gräddbollar. Förutom salt kola och den klassiska så var det den här som domarna bedömde i förra veckans avsnitt av Hela Sverige Bakar. Det färska hallon...

Läs mer

Varma Mini - Madeleinekakor

11 oktober 2015

Doften av nybakade, fluffiga och varma Madeleinekakor kan vara något av det bästa som finns! Madeleines är små franska mjuka kakor som påminner om en luftig sockerkaka. Just mitt recept använder sig av brynt smör och äkta vaniljstång för att ge extra aromatiska och smaskiga kakor. Receptet är dessutom superlätt att variera och här hittar du tre varianter, den klassiska med endast vanilj, en med svartvinbär och en...

Läs mer

Hela Sverige Bakar #3 | Småkakor

25 september 2015

Vilket avsnitt! Så många kakor och så lite tid. Kanske inte Sju sorters kakor à la Birgitta Rasmusson, men tre i alla fall, och på tid! Det vågar nog inte ens kakdrottningen sig på. Min åsikt är att småkakor är knicksiga, de bör vara små, söta, goda, orginella och framförallt vackra. På 75min det kallar jag en utmaning!

Paradbak |...

Läs mer

Brown Butter Banoffee Muffins

18 september 2015

Inspirerade av den klassiskt amerikanska pajen "Banoffee Pie" och försvenskade i muffinsformat, har jag vridit upp volymen i det här receptet. Alla smaker spelare en roll under temat karamelltoner, men med fokus på krämighet, saftighet, och sötma(!). För det är i alla fall något som känns väldigt Amerikanskt för mig. Här hittar ni receptet från programmet, finns även på recept.nu...

Läs mer

Hela sverige bakar | Mjuka Kakor - American Style

17 september 2015

Om ni tyckte det var stressigt i förra veckans program så kan jag lova er att det inte går att jämföra med takten i tältet ikväll. Det blir amerikainspirerade mjuka kakor med dekor utan dess like! Kak-minimalismens älskare (moi) hade minst sagt lite svårigheter med temat, se hur det går på Sjuan kl.21 eller på tv4play.

Läs mer

Brown sugar Plum Pie

17 september 2015

Ooohh! Kunde inte låta bli att slå till på en påse plommon i storlek av apelsiner häromdagen. Vi var på marknaden och där stod en kille med ett bord fullt av frukt och bär, €1 för ett helt kilo(!) Holländska plommon, det kallar jag säsongspris! Fick nöja mig med en påse eftersom vi redan kånkade en del annat grönt. Dessa...

Läs mer

Apelsincupcakes med vit choklad & cream cheese frosting

13 september 2015

Apelsincupcakes med vit choklad & cream cheese frosting

Hur spännande var det inte att se första avsnittet av Hela Sverige Bakar i torsdags? Jag sitter forfarande med ett flin på läpparna när jag tänker på det. Vilket äventyr den där allra första dagen var och plötsligt hade man glömt hur man vispar en enkel maräng. Tänk vad 5 stycken kameror...

Läs mer