Blåbärspajer med valnötsskal

23 december 2015

Dan före dag tipsar jag om mina allra bästa miniblåbärspajer. Med valnötter i skalet blir det krispigt och frasigt, nästan som ett flarn. Självklart kan man baka den i storformat om man inte har små söta kakformar!

Läs mer

Lyxig chokladpaj

17 december 2015

Lucka nummer 17 är för alla er chokladälskare där ute! Receptet på den här härligt krämiga och chokladiga pajen hittar du här. Jag snoffsade till den med lite bär och harsyra när jag bakade den under chokladveckan i Hela Sverige Bakar, men den är precis lika god med en klick lättvispad grädde till!

Läs mer

Klassisk Äppelpaj

16 december 2015

Amsterdam är landet av äppelpaj och jag Ä L S K A R äppelpaj! Min allra bästa äppelpaj är bakad med en blandnig av golden delicious äpplen och granny smith äpplen och råsocker. Självklart går det att göra paj på alla äpplen, men godast blir det när det finns en naturlig syra i äppelsorten. Just den här pajen tog jag med...

Läs mer

Krispig Äpple & Björnbärssmulpaj

9 december 2015

Smulpaj kan vara vin och vatten, med de här smulorna är knäckiga, kaneliga och skapar precis den rätta julkänslan när dofterna börjar spridas i köket. Fyllningen kan man variera i oändlighet, jag hade björnbär och red deliciousäpplen i och det blev riktigt gott! Snabbt går det dessutom när man är sugen på något sött en ondagskväll.

Läs mer

Hela Sverige Bakar #8 | Choklad

29 oktober 2015

Foto: TV4

För alla er chokladälskare är den här kakan den här chokladpajen den perfekta kladdkakan i förklädnad! Kladdig och chokladigt god, vill man dessutom piffa till den med en extra fin topping kan man slå till på en harsyracurd, grädde och syrliga hallon. 

Idag spelades det 8e avsnittet av Hela Sverige Bakar in, den 7e juni, min storebrors (som även...

Läs mer

Rosig Äpple- & Mandelpaj | Mitt i Täby

8 september 2015

Nu är den ute, denna vecka pryder jag lite av framsidan och sidan 8  i Mitt i Täby med en krönika om mig och mina bakdrömmar, recept på en riktigt god och vacker äppelpaj, och även mina Smöriga Briochebullar fick plats.

Förra veckan var alltså två damer från Mitt i Täby här och passade på att intervjua mig nu när...

Läs mer

Chocolate Banoffee Pie | No-Bake

26 augusti 2015

Är den Paleo? Atkins? LCHF? Svar: Nej, så har du ingen cheat-day i veckan, här är din varning, sluta läs nu.

Det är ingen hemlighet att den här pajen är en kaloribomb i ordets ursprungliga betydelse. Men det fiffiga med den är att den är så mäktig att man inte brukar orka mer än en liten bit. Med detta sagt...

Läs mer

Persikogalette med Vanilj

17 augusti 2015

Choose your peaches wisely...

Skämt å sido, kvalitén på frukten eller bären du väljer att lägga i pajen är avgörande i hur du kommer att lyckas. Härlig frukt, härlig paj. Här satsade jag  på några riktigt mogna, nästan på gränsen till för mjuka persikor. Hittar du inga mogna persikor? Kör på något annat som är moget och sött så sköter...

Läs mer

Lyxig chokladpaj

29 juli 2015

När det är min tur att ha dinnerparty så älskar jag att bjuda på enkla rätter som imponerar i smak snarare än utseende. Men vad som är ännu viktigare är att det går att förbereda helt och hållet. Den här pajen går hem hos alls och är superenkel att ha klar i kylen så man slipper stå i köket när...

Läs mer

Cheesecake med choklad och rödbeta

24 juli 2015

Det kanske nästan är fel att kalla det här en cheesecake, i teorin är det exakt vad det är, men smakupplevelsen är mer likt en krämigt bakad chokladmousse. Mäktig men len och fylligt chokladig. Choklad och rödbeta kanske inte låter som en klassisk kombintation, men det funkar så bra! Rödbetan tillför jordighet till kexbottnen och jag sockerpicklade även lite färska...

Läs mer

Frasiga Äppelpajer med Äkta Vaniljsås

13 april 2015

Nu är det dags igen, fast nu är det ta mig tusan ännu mer fjärilar än förra gången. Det är dags för slutcasting för Hela Sverige Bakar 2015. Ännu en gång sitter jag och väntar i kafeterian till Meter Television, jag borde vara stammis by now. Dagen till ära har jag tagit på mig egentillverkad kjol och ett gäng med...

Läs mer