Apelsincurd med Cointreau

18 december 2015

Jag älskar lemoncurd! Men det finns så mycket härlig citrus i säsong nu och den här apelsincurden är perfekt att använda som tårtfyllning (till en chokladtårta kanske), kräm eller bara bre den som den är på en bit toast. Den är betydligt sötare än en lemoncurd och däför tillför cointreaun och lyfter smakerna. Så gott! Såklart kan man använda en skvätt citronsaft istället...

Läs mer

Verse Munt Thee | Färskt Mynta - Té

14 oktober 2015

Jag älskar kaffe! En rykande kopp kvalitéts kaffe på morgonen jag är lycklig, ibland krävs det inte mer än det. Men… sen jag flyttade till Amsterdam har kaffet fått en stark konkurrent, verse munt thé, alltså te på färsk mynta med en sked rå honung i. Det dricks överallt här i holland och jag förstår varför, det är SÅ gott! Hälsosamt,...

Läs mer

Lime / Lemon / Blood Orange Curd

23 augusti 2015

Det här är mitt go-to standard recept på curd, som jag utgår ifrån oavsett vilken curd jag är sugen på. Mängen socker är anpassad till riktigt syrliga frukter som lime, citron eller vinbär. När jag gör apelsincurd så brukar jag spetsa den genom att blanda i en skvätt cointreau, likören lyfter smaken så den inte känns allt för söt....

Läs mer

Trädgårdens Rödvinbärssaft

29 juli 2015

Har man en gång gjort hemlagad saft så finns det ingen återvändo. Fruktigt, fräsht, hälsosamt och framförallt fantastiskt gott! Smaken borde inte ens få jämföras med köpesaft, plus att man slipper allt skräp som krävs för massproduktion.

Vinbärssaft är en av mina absoluta sommarfavoriter och det är ett enkelt sätt att ta tillvara på en stor mängd av bär från...

Läs mer

Trädgårdens Rödvinbärsgelé

24 juli 2015

Vinbärssäsongen är här! Äntligen finns det mängder av bär på buskarna som bara skriker om att få bli till något gott. Nu i helgen så passade jag på att plundra mina föräldrars röda vinbärsbuskar när jag var på besök. Så blev det till att safta, sylta och geléa hela helgen!

Här kommer recept på min godaste rödvinbärsgelé. Inga konserveringsmedel, inga...

Läs mer

Fast Rödvinbärscurd

5 juli 2015

Rödvinbärscurd

Lemon och lime curd har nog de flesta hört talas om, men vinbärscurd är inte lika vanligt. Det går att göra curd på nästan vilka bär eller frukter som helst, men godast blir med syrliga. Därför passar vinbär utmärkt till att göra curd med både en hög naturlig syra och sötma i bären.

Den här curden är extra fast,...

Läs mer