Chokladtårta med hallon

17 juli 2016
Hallon

Enkel chokladtårta med hallon & vit choklad

Läs mer

New York Cheesecake - Glutenfri

27 maj 2016

När det kommer till cheesecake så har jag alltid svårt att säga nej. Fryst, kallvispad, bakad eller på något annat vis så är det alltid gott. Den bakade är min favorit, krämig, krispig och med sötsyrliga blåbär på toppen! Det är dessutom en av min mammas favoriter, så då tänkte jag passa på att dela med mig av mitt gyllne recept...

Läs mer

Årets första jordgubbstårta

5 maj 2016

Den här veckan har verkligen sommaren intagit mitt lilla kök. Förutom rabarber så är det nog de första lokala jordgubbarna som jag älskar allra mest just nu, så söta och helt galet goda. Den här tårtan blir saftig och god, perfekt för att hälsa säsongens första jordgubbar välkomna!

Läs mer

Mys Tiramisutårta med Citrus

2 december 2015

I lucka nummer 2 av min söta julkalender gömmer sig receptet på den här läckra tårtan! "Det är sällan man får en tårta med sånt tryck i" tyckte Brigitta när hon smakade den under tårtveckan i Hela Sverige Bakar 2015. Vi är mitt i mandarinsäsongen och vad är väl bättre än att fira det med en uppfriskande citrustårta? Detta är min solklara...

Läs mer

Mys Hela Sverige Bakar - Tårta

12 november 2015

Du vet den där tårtan som syns i introt till Hela Sverige Bakar? Juste, den med massor av mörk choklad och färska hallon. Jag tyckte den såg så härligt läcker ut och chokladälskare som jag är svängde jag ihop mitt eget recept. Så här kommer den Mys Hela Sverige Bakar-tårta! Receptet hittar du nedan.

Här är en liten filmsnutt om...

Läs mer

Hela Sverige Bakar #8 | Choklad

29 oktober 2015

Foto: TV4

För alla er chokladälskare är den här kakan den här chokladpajen den perfekta kladdkakan i förklädnad! Kladdig och chokladigt god, vill man dessutom piffa till den med en extra fin topping kan man slå till på en harsyracurd, grädde och syrliga hallon. 

Idag spelades det 8e avsnittet av Hela Sverige Bakar in, den 7e juni, min storebrors (som även...

Läs mer

Posh Black Forest Gateau

23 augusti 2015

Choklad, choklad, choklad och lite grädde, och körsbär. Den här tårtan har en ultimat smakkombination med mörk chokladenbotten och chokladganache som bryts av med frisk grädde, söta körsbär och pigg kirsch. Whats not to like?

Det här receptet fick kallas Black Forest eftersom det är en Schwarzwald torte i den traditionella meningen, som består av chokladbottnar och inte nötmarängbottnar som...

Läs mer

Pavlovatårta med Röda Vinbär

3 augusti 2015

Pavlova är en marängtårta och maräng är i grund och botten bara socker och äggvita. Men det finns ändå fler recept än man kan räkna där ute. Det här är mitt grundrecept till mina maränger alltid blir krispiga, vita och lagom sega i mitten, dessutom är den här marängtårtan extra piffig med choklad och vaniljrippel.

Receptet ger tre eller fyra...

Läs mer

Cheesecake med choklad och rödbeta

24 juli 2015

Det kanske nästan är fel att kalla det här en cheesecake, i teorin är det exakt vad det är, men smakupplevelsen är mer likt en krämigt bakad chokladmousse. Mäktig men len och fylligt chokladig. Choklad och rödbeta kanske inte låter som en klassisk kombintation, men det funkar så bra! Rödbetan tillför jordighet till kexbottnen och jag sockerpicklade även lite färska...

Läs mer