Årets första jordgubbstårta

5 maj 2016

Den här veckan har verkligen sommaren intagit mitt lilla kök. Förutom rabarber så är det nog de första lokala jordgubbarna som jag älskar allra mest just nu, så söta och helt galet goda. Den här tårtan blir saftig och god, perfekt för att hälsa säsongens första jordgubbar välkomna!

Läs mer

Lyxig chokladpaj

29 juli 2015

När det är min tur att ha dinnerparty så älskar jag att bjuda på enkla rätter som imponerar i smak snarare än utseende. Men vad som är ännu viktigare är att det går att förbereda helt och hållet. Den här pajen går hem hos alls och är superenkel att ha klar i kylen så man slipper stå i köket när...

Läs mer

Prinsessbakelser med Färska Jordgubbar

25 maj 2015

De här små prinsessbakelserna är kanske inget man slänger ihop på en tisdagkväll, men de är en riktig hit på kalas och perfekt att förbered i en större mängd och slänga in i kylskåpet.Ibland kan jag tycka att prinsesstårta känns tung och tradig, men med de här minivarianterna behöver man inte är en jättestor bit och så är de fyllda...

Läs mer

Macarons - Citrus

13 mars 2015

Nu sitter jag och väntar på Meter Televisions kontor i frihamnen i Stockholm. Jag har nämligen en intervju med Ingela kl.11 för Hela Sverige Bakar 2015, pirrigt!! Det är ju inte första gången jag söker, men jag har lika höga förväntningar för det. Jag kunde inte riktigt låta bli att söka, jag ska bara med. Det här är min grej...

Läs mer

Temperera Vit, Ljus och Mörk Choklad

24 februari 2015

Varför ska man temperera choklad? För krispet, glansen och hållbarheten av choklad i rumstemperatur.

Att temperera choklad är inte det enklaste, eller det roligaste, men heller inte omöjligt och det gör stor skillnad på slutresultatet. I grund och botten handlar det bara om att vara nogrann med temperaturerna och ha tålamod, inte min starka sida, men ibland är det bra...

Läs mer