Tryfflar till Lucia

december 13, 2015 – Taggad som

Lucia kan vara min allra favorithögtidsdag. Allra helst ska dagen börjas tidigt med nybakade lussebullar julmusik och allmän härlig stämning. I år var det inte så mycket lussebullar men istället smaskade vi på dessa härliga tryfflar med pepparkakssmaker. De är precis lagom hårda så att de smälter i munnen, mums! Glad lucia på er! Hoppas ni har haft en mysig dag med era nära och kära med massor av godsaker. 

 Här är receptet för den som är sugen på att prova!

Ingredienser

  • 100 ml grädde
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 krm torkad mald ingefära
  • 1 krm mald nejlika
  • 15 g honung (ca 2 msk)
  • 100 g mjölkchoklad
  • 200 g mörk choklad
  • 20g konjak (1 1/2 msk)
  • 35 g rumsvarmtsmör
  • ca 12 pepparkakor

Metod

  1. Värm grädde med kryddorna och honung.
  2. Hacka chokladen och lägg i en skål.
  3. Häll den varma grädden över chokladen och rör tils slät.
  4. Tillsätt smöret i bitar och därefter konjaken.
  5. Låt stelna i rumstemperatur.
  6. Krossa pepparkakorna och rulla bollar av tryffeln i pepparkakssmulet.
  7. Förvara i kyl, men äts gärna rumstempererade, så att de smälter på tungan!